AGERA MOT NORDEA

STOCKHOLM 8 APRIL: Folkets inkasso – besök hos Nordea

”Nordea har hjälpt smitare att gömma undan miljarder i skatt. På fredag klockan 18 går vi och kräver tillbaka pengarna på huvudkontoret i centrala Stockholm, Smålandsgatan 17.

Det handlar om tusentals miljarder globalt. Pengar som skulle kunna beskattas och gå till skola, vård och omsorg men som nu göms undan av skattesmitare i skattebunkrar. Ett system som redan bygger på att den ekonomiska makten ligger hos en liten del av befolkningen blir ännu orättvisare.”

Facebook-event, mer info →

SKIFTET: BOJKOTTA NORDEA

skiftet_nordeakampanj

”Bojkotta Nordea – de har blåst de vanliga bankunderna och hjälpt sina rikaste klienter att smita undan med våra välfärdspengar. Det är dags att vi säger ifrån.
Skriv under om du bojkottar Nordea – Till Nordeas VD Casper von Koskull”

FAIR FINANCE GUIDE: MEJLA NORDEA

Nordea_skatteflykt

Sluta hjälpa kunder att smita undan skatt, Nordea

En gigantisk läcka har avslöjat att Nordea hjälper sina rikaste kunder att smita undan skatt. Banken ska ha erbjudit kunderna att skapa så kallade brevlådeföretag i skatteparadis som ofta används för att undvika skatt och gömma pengar. Avslöjandet visar att bland de läckta dokumenten förekommer Nordea i runt 11 000 dokument, tusentals fler än andra svenska storbanker.

– Nordea borde inte alls erbjuda banktjänster till brevlådeföretag i skatteparadis, det är alldeles för hög risk att det ska bidra till skatteflykt och penningtvätt, säger Jakob König, projektledare för Fair Finance Guide.

– Att hänvisa till att man följer lagar och regler är inte heller nog, det är just det många skatteparadis saknar och det finns en stor gråzon även i det svenska regelverket, fortsätter han.”

Skicka ett mejl till Nordea →

Om Besök en bank

Hur används mina pengar? Som kunder och medborgare menar vi att det är dags att besöka bankerna och ställa väl valda frågor.
Detta inlägg publicerades i Agerande, Bankbesök och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s